Cum am devenit un cititor pasionat?

Spre rușinea mea am început să citesc în adevaratul sens al cuvântului destul de târziu, cam prin clasa a-IX-a. Am avut o profesoară genială de română, care a reușit să trezească în elevii ei dorința de a citi cu plăcere chiar și cărțile obligatorii. Vorbea cu o așa pasiune despre Harap-Alb, Ion, Lică, Otilia, că mergeai imediat la bibliotecă să ceri una dintre cărți.

Pe lângă lecturile impuse, am început ușor, ușor să citesc cărți romantice, cele pe care le găsim și acum la magazinele de ziare la prețul de 10 lei. La acea vreme Nora Roberts se număra printre autorii mei preferați, dar deveneam tot mai dornică de citit și am ales să divesific cărțile.

Am pornit de la lecturi ușoare, placute și am ajuns să citesc cărți importante, ca cele ale lui Gabriel Garcia Marquez și Paulo Coelho.

De asemenea, nu am uitat nici de cărțile fantasy, care au reușit să mă țină trează nopțile, pentru a afla ce se întâmplă până la urmă cu personajele mele preferate. Nici în momentul de față nu pot să mă hotărăsc ce autor iubesc mai mult, cred că o să las baltă ordinea și îi prezint pe eroii mei, Diana Gabaldon și George R.R. Martin.

 

În general citesc tot felul de cărți, în funcție de starea mea de spirit, atunci când simt nevoia să mă relaxez citesc foarte multe cărți young adult, fiind foarte ușor de parcurs prin ele. Important este să imi trezească interesul și de cele mai multe ori reușesc prin simplitatea lor.

Cam atât despre micul meu drum de cititor, acum vă las pe voi să îmi povestiți experiența primelor cărți citite.

P.S. O zi fără carte este o zi pierdută!

J.

 

Reclame

2 gânduri despre „Cum am devenit un cititor pasionat?

  1. Eu eram prin clasa a 3-a. Răcită rău. Internată în spital. Tom Sawyer a fost alături de mine. Au venit și Cireșarii să îmi țină de urât. Așa mi-am dat eu seama că îmi place să citesc :)).
    Îți aștept următorul articol cu nerăbdare! 😁

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close